Bela kuća ne da Volfovica

Bela kuća je priznala da je Pol Volfovic prekršio pravila kada je svojoj ljubavnici izdejstvovao povišicu plate i unapređenje.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2007.

19:38

Default images

Ipak, Bela kuća smatra da to nije razlog da se predsednik Svetske banke ukloni s te pozicije. "Jasno smo stavili do znanja da podržavamo Pola Volfovica. Štaviše, rekao je - a mi se slažemo - da je svakako mnogo grešaka počinjeno u tom kadrovskom procesu. Ali to nije prekršaj koji zaslužuje otkaz," izjavio je novinarima portparol Bele kuće Toni Snou.

Volfovic će se, kako je najavljeno, danas pojaviti pred upravnim odborom Svetske banke, nakon čega će to telo obznaniti odluku o njegovoj sudbini.

Posebna komisija Svetske banke je u juče objavljenom izveštaju konstatovala da je Volfovic prekršio pravila kada je svojoj ljubavnici "namestio" bogatu kompenzaciju, što je dovelo do krize vodjstva u toj instituciji.

Komisija je, takodje, naložila upravnom odboru Svetske banke da obavezno razmotri da li je Volfovic u stanju da i dalje vodi instituciju, čiji je glavni zadatak borba protiv siromaštva u svetu.

Pol Volfovic je bio zamenik ministra odbrane SAD-a, Donalda Ramsfelda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: