Nekoliko incidenata na Kosovu

U naselju Brđani, u severnom delu Kosovske Mitrovice, danas oko 17.30 eksplodirala je tromblonska mina.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 23.04.2007.

18:10

Default images

Ona se, prema prvim informacijama, nalazila na obližnjem đubrištu. U eksploziji niko nije povređen, a na automobilu koji je bio udaljen oko stotinak metara, pričinjena je manja materijalna šteta. Prema rečima portparola Unmik-policije Larija Milera, do eksplozije je najverovatnije došlo kada je neko od meštana zapalio đubre u kojem se nalazila tromblonska mina.

Pripadnici Kosovske policijske službe obavili su uviđaj na licu mesta i istraga je u toku.

A pripadnici Kosovske policijske službe u podstanici Vrbovac, kod Kosovske Vitine, anonimnim telefonskim pozivom obavešteni su da je ispod mosta između ovog sela i Đelekara postavljena eksplozivna naprava, potvrdio je portparol KPS-a u Gnjilanu Ismet Hašani.

Policija je utvrdila da se ispod mosta stvarno nalazi neka naprava i odmah je o tome obaveštena specijalna jedinica KFOR, zadužena za demontiranje eksplozivnih naprava.

Zbog moguće eksplozije, nekoliko sati je bio blokiran put u ovom delu opštine Vitina. Naprava je uklonjena, a istraga je u toku. Kosovska policijska služba u jednom dovorištu u centru Prištine pronašla eksplozivnu napravu, a u međuvremenu su Kfor i Kosovska policijska služba uspešno demontirali granatu.

Kako je izjavio portparol Regionalne policije u Prištini Agron Borovci, eksplozivna naprava je bez problema demontirana, a nađena je u dvorištu privatne kuće u blizini Narodnog pozorišta u centru grada.

Vlasnik kuće u čijem je dvorištu pronađena eksplozivna naprava, policiji je rekao da se ona nalazi u dvorištu već duže vremena, ali da na to nije obraćao pažnju.

Prema njegovim rečima "policija i nadležne službe Kfora rade na njenom demontiranju". Vlasnik kuće je policiji izjavio da se ta eksplozivna naprava nalazila u dvorištu već duže vreme, ali da on na to do sada nije obratio pažnju.

A tokom prepodneva nepoznate osobe su u mestu Gazivode, kod Zubinog Potoka, pucale na policijsku patrolu u kojoj su bila tri Srbina.

Kako je saopštila UNMIK-ova regionalna policija, niko nije povređen. Do incidenta je došlo juče oko 22.00, dok su tri policajca kontrolisala vozila blizu benzinske stanice u Gazivodama.

Policija je navela da su ispaljeni meci pogodili put pored patrolnog vozila. Istragu vodi Regionalna jedinica za borbu protiv kriminala, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: