Nastavak za "stečajnu mafiju"

Jedan od optuženih za učešće u stečajnoj mafiji Sekula Pjevčević izjavio da se protiv njega vodi montirani politički proces.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2007.

09:50

Default images

Na današnjem suđenju u specijalnom sudu u Beogradu pripadnicima takozvane stečajne mafije beogradski biznismen je negirao sva krivična dela za koje se tereti u optužnici i optužio predstavnike Vlade i Narodne banke Srbije da su uticali na pravosudne organe da on nezakonito bude zadržan u pritvoru.

"Držanjem u pritvoru onemogućen sam da krivično gonim guvernera NBS Radovana Jelašića, za nezakonito oduzimanje dozvole za rad Kreditno-eksportnoj banci iz Beograda, čiji sam bio direktor, kao i za pokušaj uzimanja mita da bi se toj banci vratila dozvola" rekao je Pjevčević.

On je optužio i bivšeg guvernera NBS Mlađana Dinkića za učešće u "montiranom procesu" protiv njega.

"Dinkić je kao razloge za to isticao moju navodnu umešanost u postavljenje Jelice Živković na mesto direktora Poštanske štedionice, čime sam njega onemogućio da to mesto postavi Bojana Stanivukovića," rekao je Pjevčević.

On je, izjašnjavajući se o optužnici, koja ga tereti za 12 krivičnih dela, rekao da mu je u toku istražnog postupka nuđena nagodba ukoliko da izjavu kojom će teretiti suspendovanog predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića, ali da je to odbio.

Danas je iznošenje odbrane završila i jedna od 35 optuženih u aferi "stečajna mafija", Jasmina Kojić, koja je po struci advokat. Ona je negirala sve navode iz optužnice.

Suđenje pripadnicima "stečajne mafije" počelo je 22. januara, a o optužnici, podignutoj u oktobru prošle godine, do sada su se izjasnili suspendovani predsednik i sudija Trgovinskog suda Goran Kljajević i Delinka Đurđević, advokat Nemanja Jolović i direktor Eko produkta Milinko Brašnjović.

Bivši generalni direktor C marketa Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, dostavio je pismenu odbranu preko advokata.

Optuženi se terete za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i da su, primajući i davajući mito, oštetili brojna društvena preduzeća i državu za više desetina miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: