Stojković: Mladić nije ovde

Ministar pravde u Vladi Srbije Zoran Stojković kaže da Ratko Mladić nije u Srbiji.

Izvor: B92, Beta

Subota, 26.02.2005.

11:38

Default images

"Koliko sam shvatio, haški optuženik Radovan Karadžić je najverovatnije u Bosni, a pročešljali smo celu Srbiju i nemamo nijedan validan podatak koji bi ukazao na to da je Ratko Mladić u Srbiji", rekao je Stojković u subotu.

Stojković kaže da pregovori o predaji s nekim haškim optuženicima teku dobro i normalno i da nema pritisaka na Srbiju povodom ispunjavanja obaveza prema Haškom tribunalu. "Radimo sve kako bismo obezbedili predaju haških optuženika, ali ne mogu da govorim o detaljima", rekao je Stojković.

Pretnje Karle del Ponte

Glavni tužilac Haškog tribunala je zapretio da objaviti sve što zna o pokušajima hapšenja Karadžića i Mladića. Karla del Ponte je za pariski "Liberasion" rekla da će, ako Karadžić i Mladić ne budu uhapšeni do kraja godine, objaviti dokumenta o uzaludnoj desetogodišnjoj potrazi NATO-a za njima, prenosi BBC.

Karla del Ponte je ponovila ocenu da u Beogradu nema dovoljno volje za hapšenje optuženih i optužila međunarodnu zajednicu da na Srbiju ne vrši dovoljan pritisak. "Vlada Srbije, kada bi zaista odlučila da uhapsi Mladića, to bi mogla da učini u roku od nekoliko sati", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: