Info

Nedelja, 29.04.2012.

19:19

"Tadić neuporediv sa Nikolićem"

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac kaže da je kandidat DS za predsednika Boris Tadić "državnik", koji ne može da se poredi sa svojim rivalom Tomislavom Nikolićem

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Da li neko može da poredi čoveka koji ima viziju i koji je posvećen viziji sa čovekom koji ne zna kad ustane šta je juče mislio i ne zna da li je pošao ili došao tog jutra", rekao je Šutanovac na završnoj izbornoj konvenciji DS u Čačku.

On je dodao da je među strankama koje se kandiduju na predstojećim izborima 6. maja mnogo onih koje su promenile politiku.

Šutanovac je rekao da ima stranka koje su zajedno sa DS-om posle 5. oktobra 2000. godine pričale da je Evropska unija jedina destinacija, a danas govore da Srbija treba da bude Istok Zapadu i Zapad Istoku.

"Pa na Istoku je Bugarska koja je u EU i u Nato paktu, probudi se čoveče i pogledaj mapu sveta, promenilo se stanje dok si ti spavao", poručio je on.

Potpredsednik DS je dodao da ima i političara koji tvrde da su postali evropejci samo zato što su "pohitali ispred ambasada EU čekajući u red da uđu na neki prijem".

"Danas ti političari najavljuju da će promeniti Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom kad dođu na vlast. E, pa zato neće doći na vlast", rekao je Šutanovac pred okupljenima, koji su ispunili salu Doma kulture u Čačku.

On je zatim istakao da se ljudi sa liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić" kandiduju ne za funkcije, već za posao koji nije završen.

Takođe, istakao je da su u najvećoj meri završene reforme, i da sada predstoji vreme rada na privlačenju investicija. Zbog toga, kako je dodao, potrebno je da Srbiju u zemlji i inostranstvu predstavlja političar sa energijom i vizijom, koji nijednog trenutka nije klonuo, a to je Boris Tadić.

Prema njegovim rečima, potrebno je na lokalnom, kao i na republičkom nivou glasati za politiku doslednosti, i odgovornu prema budućnosti.

"Želimo Srbiju u Evropi i evropski standard u Srbiji", naglasio je Šutanovac.

On je podsetio da je DS ispunila ono što je pre četiri godine obećala.

"Znali smo da nije lako, ali smo imali plan, tim i energiju, kao i ljude koji veruju u uspeh, i pored onih koji su nas saplitali. Ono što smo obećali, i za šta smo tražili podršku, mi smo ispunili", poručio je on podsećajući da je dobijen status kandidata za članstvo u EU.

Takođe, poboljšano je stanje u fabrikama i, kako je rekao, danas se četiri puta više izvozi iz naših fabrika nego pre četiri godine.

"Svi uspesi koji se vezuju za Čačak vezani su za uspehe republičke vlade", ukazao je Šutanovac, dodajući da Čačani proteklih godina, kako je rekao, “nisu dobro birali taj grad ne bi bio mesto kroz koje se samo prolazi, već u koje se dolazi".

"Nakon dobijanja kandidature, koju smo mukom izborili, tri puta više investitora traži gde da u Srbiju uloži. Čačak nije na mapi tih gradova, zato što se daleko čuo glas da se u njemu ‘kraducka’”, naglasio je on.

Šutanovac je istakao da je potrebno da lista “Za bolji život” pobedi u celoj republici i postavi stub na koji Srbija može da se osloni.

Ivan Karić, lider Zelenih, rekao da toj stranci nije bilo teško da se odluči sa kim će zajedno na izbore, te da je birala partnera po viziji i odlučnosti da menja Srbiju.

Gordana Predić, potpredsednik SDPS, rekla je da se na izborima donosi odluka da li ćemo nastaviti putem kojim smo išli do sada, ili unazaditi zemlju, i to za nekoliko decenija.

Kandidat za gradonačelnika Čačka Dmitar Popović kritikovao je lokalne vlasti rekavši da nijedna investicija u grad nije realizovana, a da nije došla iz republičkog budžeta.

On je kazao da je potrebna reforma svih gradskih uprava, i javnih preduzeća, i dodao da treba raditi da se mladi zadrže u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: