Tači: Sprečićemo srpske izbore

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da, uprkos pretenzijama, Srbija neće moći da na Kosovu organizuje izbore.

Info

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.04.2012.

18:19

Default images

"Kada kažem da Srbija neće moći da organizuje izbore na Kosovu, mislim i na lokalne, ali i na opšte i predsedničke", kazao je Tači na sednici vlade, navodi se u saopštenju.

Kosovski premijer je kazao da će vlada koristiti sva "raspoloživa sredstva i pravne okvire" da onemogući održavanje izbora.

Prema njemu, ukoliko bi Srbija organizovala izbore na Kosovu, to bi bilo u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 SB UN i mišljenjem Međunarodnog suda prave o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Tači je juče izjavio da će Vlada Kosova podržati neku od međunarodnih organizacija da na Kosovu organizuje parlamentarne i predsedničke izbore Srbije.

Stav kosovske vlade je da izbore Srbije na Kosovu ne može da organizuje Beograd, ali da to može da uradi neka međunarodna organizacija, u saglasnosti i dogovoru sa Vladom Kosova.

Takođe, Vlada Kosova smatra da mogu biti održani samo predsednički i parlamentarni izbori Srbije, ali ne i lokalni, imajući u vidu da na Kosovu žive ljudi koji imaju kosovsko i srpsko državljanstvo, te da međunarodni standardi u takvim situacijama dozvoljavaju glasanje na parlamentarnim i predsedničkim izborima obe države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: