LOL: Nova meta – ADC Ziggs

Za sve koji prate korejske soloque mečeve, Ziggs na bot lejnu umesto standardnog AD kerija ne predstavlja iznenađenje.

Izvor: Bojan Nešiæ KlanRUR

Petak, 20.01.2017.

17:51

LOL: Nova meta – ADC Ziggs
foto: Riot Games

Apex Gaming mid lejner Shiphtur je popularizovao ovaj pik igrajući ga na strimu, što se kasnije proširilo kada su svi shvatili koliko je zapravo efikasan.

Glavni razlog zbog kojeg je Ziggs dobar pik na bot lejnu je sposobnost da neverovatno brzo i efikasno ruši kule. Obzirom da u poslednje vreme LoL više liči na neku vrstu Tower Defense mape, jasno nam je zašto je Ziggs toliko dobio na popularnosti. Pored ovoga, on ima prilično dobru lejning fazu u kojoj može da poukuje protivnike i sigurno farmuje sa distance.

Međutim, kada shvatite da APC Ziggs na bot lejnu bolje odrađuje posao od standardnih AD kerija, jasno vam je da nešto nije u redu. Riot se oglasio povodom “Ziggs pitanja” i rekao da im se dopada što igra konstantno evoluira i dolazi do izmišljanja novih strategija , ali će najverovatnije biti prisiljeni da malo nerfuju njegovu sposobnost rušenja kula.

Sa već standardnim Lich Bane buildom, Ziggs bukvalno oneshotuje kule što možete videti u ovom videu koji je izbacio Imaqtpie. Na ovom klipu možete videti sam vrh korejskog challenger soloq-a na kojem bot lejn sa plave strane igraju AD keri Ziggs i Malzahar support. Ova nesvakidašnja poke/push kompozicija im je omogućila da lako pritisnu protivnike i polako krenu da ruše kulu. Možete videti da je na tajmeru tek 7:14 u trenutku kada uzimaju tier 2 kulu i prelaze na mid lejn. Veliku prednost koju su stekli na ovaj način, iskoristili su da meč privedu kraju već u 17. minutu. Sada, nakon što ga je SKT Bang igrao u meču protiv Jin Air-a, možemo očekivati da bot lejn Ziggsa viđamo još češće u našim mečevima. Pripremite se :)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: