Esports B92.net

Novi Dust 2, novi problemi

Prošao je samo jedan dan od izlaska redizajniranog Dust 2, a igrači su već pronašli dosta bagova, problema, kao i loših odluka kreatora mape.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Counter-Strike od pamtiveka ima probleme sa granatama, stvari su se drastično poboljšale sa Global Offensive verzijom, ali i dalje nisu savršene. Odmah nakon objavljivanja mape, igrači su brže-bolje ponovo počeli da traše mane u radu Valve dizajnera, i pronašli su ih.

Poznati Molotov koktel koji bacate iz CT baze za zaustavljanje prodora terora preko kratkog nije izostao ni ovog puta. Na prošloj verziji mape ste Molotov bacali na lampu, ovoga puta je to u blizini jednog stuba. Vatra će tu početi da gori, ali će “nekako” proći kroz zid, a plamen će zahvatiti igrače na kratkom, čak iako se tu i ne vidi!

Na poziciji dugog, čak i ako ne vidite fleš, on će vas flešovati. Naime, fleš pada iza garaže ali će vaš ekran svakako biti beo. Ipak, ovaj bag verovatno neće naći primenu u mečevima, za razliku od prvog koji se može koristiti u određenim situacijama.

Tu su i primedbe na račun izgleda nekih tekstura, koji tokom igre stvarno mogu zadavati probleme. Recimo, na poziciji kratkog, zid ima jednu šaru i prekidač koji iz ugla CT igrača koji sa mida čuva kratko mogu izgledati kao protivničke glave.

Dizajneri verovatno nisu razmišljali o tome, već su hteli da mapu naprave što realnije, sa dosta detalja, ali je to ovoga puta napravilo problem.

Nešto bliže A sajtu, T strana opet može da zavara CT stranu. Opet se radi o zidu, ovoga puta o njegovoj boji, koja je gotovo ista sa bojom novih karaktera u igri. Iako je na slici zid išaran i krvlju, jasno se vidi (ili se ne vidi :)) da se teror gotovo stapa sa pozadinom, dok se kaunter-terorista vidi jasno.

Opet mid-kratko pozicija. Na x-box kutiju ste mogli da skočite i sa strane bliže duplim vratima, u novoj verziji je to izgubljeno, pa će CT strani trebalo nekoliko sekundi više za ritejk A sajta.

U blizini nje, još jedan novitet. Zid u loveru, odnosno donjem tunelu je primetno “bušniji”, gotovo kao iz 1.6 dana, pa ćete sada lakše ubiti protivnika koji stoji sa leve i desne strane ulaza u donji tunel.

I za kraj, novitet koji ne stvara nikakve probleme, ali smo ga odmah primetili. Čuveni AWP grafit u T bazi, koji je fnatic zaslužio koriteći 4 snajpera je izgubljen sa novim dizajnom.

Podsećamo, o ovom, i drugim simbolima, smo pisali u priči o grafitima. Istina je da je mapa redizajnirana, promenjena, ali mišljenja smo da je taj grafit trebao da ostane netaknut, poput onog fribergovog na Infernu.

Izvor: KlanRUR

Prati B92 na Viberu

CS:GO

CS:GO – OpTic Gaming, usponi i padovi

Većina gejmera čula je za poznati američki klan OpTic Gaming. Prošle godine u januaru, OpTic je dobio i svoj CS:GO sastav. U timu su se našla zvučna imena severno-američke scene: ShahZam, daps, RUSH, NAF, stanislaw. Svi koji su ponekad bacili pogled na američke CS:GO strimere verovatno su videli i čuli za većinu ovih igrača; neki su ranije bili u pro timovima, a neki su bili majstori semi-pro online liga (uglavnom ESEA igrači).

CS:GO ponedeljak 23.10. 15:02 Komentara: 1

Strategijske osnove: Teror mid kontrola na Cache

First person shooter igre poput Counter-Strike: Global Offensive u određenoj meri zavise od skila, međutim, igrači često zapostavljaju veoma važan aspekt igre – strategiju. Zapravo, taktička igra će vam omogućiti da lako pobeđujete igrače sličnog skila, a bez problema ćete moći da se nosite i sa boljima od vas.

CS:GO subota 21.10. 14:39 Komentara: 2

CS:GO – Prijavite se za HyperX Cup u Beogradu!

HyperX, igrački ogranak kompanije Kingston, s ponosom predstavlja HyperX Cup, takmičenje u igri Counter-Strike: Global Offensive čije će se finale održati u prostorijama centra Galaktika u TC Delta City, 11. novembra sa početkom u 12h.

Prijave za HyperX Cup počinju u petak 20. oktobra, a trajaće do 1. novembra u 14 časova. Takmičari mogu da prijave svoje petočlane timove slanjem prijave na e-mail adresu hyperxcup@hyperx.eu. Prijava mora da sadrži ime tima, kontakt telefon, imena svih članova tima, kao i nadimke koje koriste u igri.

CS:GO petak 20.10. 23:59 Komentara: 1
strana 1 od 37 idi na stranu