Šef WEF: Trampe, ako već dolaziš u Davos...

Predsednik Svetskog ekonomskog foruma pozvao je Donalda Trampa da sarađuje sa drugim zemljama.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

11:44

Šef WEF: Trampe, ako već dolaziš u Davos...
(Foto: Getty images)

Ovaj poziv dolazi samo nekoliko dana pre očekivanog nastupa predsednika SAD na ekonomskom forumu u Davosu.

Predsednik WEF Borg Brende rekao je da je svaka vlada odgovorna za prioritet svoje zemlje. Međutim, dodao je da to nije nulta igra.

"Uspećete samo i ako je drugima dobro“, rekao je.

Tramp je prvi predsednik SAD-a koji će prisustvovati WEF, posle Bila Klintona.

Brende je naveo primer ekonomskog rasta u Evropi, za šta je naveo da je povećana potražnja za američkim i kineskim proizvodima, što je, kaže, primer uspešne saradnje.

Brende, koji je i bivši norveški ministar spoljnih poslova, naglasio je da će na događaju biti domaćin 70 šefova država i vlada, uključujući šest lidera G-7, koji će rešavati "sveobuhvatniji ekonomski rast", kao i pitanja zaštite životne sredine...

Brende je rekao i da želi da vidi Trampa koji će na forumu govoriti trgovini, jednakosti i globalizaciji, kao i o klimatskim promenama i američkoj odluci koja se odnosi na sporazum iz Pariza, odnosno povlačenje SAD iz tog istorijskog sporazuma.

rema prvobitnom planu, Tramp treba da održi završni govor na Svetskom ekonomskom forumu koji se od 23. do 26. januara održava u švajcarskom zimskom centru Davosu, a okupiće šefove država, predstavnike civilnog društva, akademike i mnoge javne ličnosti.

U međuvremenu, mediji pišu da je odlazak američkog predsednika u Davos sada neizvestan zbog delimične finansijske blokade federalne vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: