SMATSA više neće obučavati pilote, evo šta je cilj

Preduzeće Aerodromi Srbije koje upravlja malim aerodromima u zemlji nastaviće da posluje, a koncesija ne utiče na rad ovog preduzeća, kaže resorna ministarka.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

17:49

SMATSA više neće obučavati pilote, evo šta je cilj
(Foto: Thinkstock)

Tokom obilaska Aerodroma "Nikola Tesla" Mihajlovićeva je na pitanje novinara kako će koncesija "Tesle" uticati na preduzeće "Aerodromi Srbije" rekla da će država nastaviti da kroz ovo preduzeće ulaže u razvoj lokalnih aerodroma.

"Neće biti zastoja u razvoju drugih manjih aerodroma zbog koncesije. 'Aerodromi Srbije' svakako opstaju. Niš i Ponikve su u vlasništvu lokalnih samouprava, nastavlja se njihov razvoj i ulaganje i nama svakako trebaju rezervni aerodromi. Kraljevo još uvek nismo priveli onoj nameri koju smo želeli i nadam se da ćemo to uraditi jer je Kraljevo na geostrateškom mestu i odličan je za kargo saobraćaj", objašnjava Mihajlovićeva.

Govoreći o učesnicima u procesu izbora koncesionara beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", ministarka je rekla i da će se ime drugoplasiranog ponuđača znati kada se završi zakonom utvrđen period za žalbe.

Direktor Centra za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin rekao je da svaki dobar aerodrom u svetu mora da ima i, kako kaže, dobru kontrolu letenja.

"SMATSA je trenutno u velikim projektima. Radimo dva radara na Besnoj kobili na aerodormu, toranj u Nišu, sistem navigacije u Nišu i toranj u Beogradu koji je među deset najvećih u svetu", kaže Rovčanin i ističe da je SMATSA spremna da opsluži i deset miliona putnika, odnosno, avione koji budu sletali na aerodrom "Nikola Tesla".

SMATSA, dodao je, školuje više od 200 pilota, a da u budućnosti planiraju da obuku za pilote predaju nekoj drugoj kući, a da je njihov cilj da se fokusiraju na dalji razvoj provajderskih usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: