Stotine hiljada tuže, kobna greška loukostera

Rajaner se priprema za plaćanje do 20 miliona evra na ime odštetnih zahteva putnika, nakon otkazivanja letova zbog nedostatka osoblja.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

10:00

Stotine hiljada tuže, kobna greška loukostera
Foto: Tanjug/AP, arhiva

Kako je saopštila ta irska niskotarifna avio-kompanija, a prenosi Rojters, Rajaner je priznao da je pogrešio pošto je poremetio planove stotina hiljada putnika otkazivanjem letova, kako bi izašao na kraj sa nedostatkom pilota.

Ovaj avio-prevoznik je otkazao 82 leta zbog greške u rasporedu godišnjih odmora pilota, što je samo vrh ledenog brega, jer je kompanija saopštila da će u narednih šest nedelja od 40 do 50 letova biti otkazivano na dnevnom nivou.

Ako Rajaner bude otkazivao 40 letova dnevno tokom šest nedelja, to će uticati na oko 285.000 putnika, imajući u vidu činjenicu da je faktor popunjenosti aviona 90 procenata.

Akcije kompanije su pale na berzi za tri odsto nakon objave plana o otkazivanju izmedju 40 i 50 letova dnevno do kraja oktobra, što je poremetilo putovanja na stotine hiljada ljudi, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: