"Ne mislim da će trgovinski rat izbiti sutra, ali"

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da ne očekuje trgovinski rat sa SAD.

Svet

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

10:33

Foto: Thinkstock

“Ne očekujem trgovinski rat sa SAD uprkos kritikama koje je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp uputio na račun nemačkih proizvođača automobile”, kazao je Šojble.

Šojble je, međutim, rekao da će Nemačka insistirati na tome da se SAD drže međunarodnih sporazuma, prenosi agencija Rojters.

"SAD su takođe potpisnice međunarodnih sporazuma. Ne mislim da će veliki trgovinski rat izbiti sutra, ali mi ćemo normalno insistirati na poštovanju sporazuma", rekao je Šojble za nemački magazin "Špigl".

U jednom intervjuu objavljenom u ponedeljak, Tramp je kritikovao nemačke automobilske kompanije zbog male proizvodnje automobila na tlu SAD, zapretivši im uvodjenjem pograničnog poreza od 35 odsto na uvoz njihovih automobila na američko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: