Malezija erlajnz se diže, kupuje 50 "boinga"

Malezijska avio-kompanija Malezija erlajns najavila je kupovinu 50 Boingovih aviona za sumu od 5,5 milijardi dolara.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2016.

10:27

Malezija erlajnz se diže, kupuje 50
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija pokušava da se oporavi od dve fatalne avionske nesreće iz 2014. godine.

Nacionalna malezijska avio-kompanija je saopštila da je poručila 25 Boingovih aviona "737 MAX", i da ima mogućnost kupovine još 25 letelica, prenosi agencija Frans pres.

Isporuka naručenih aviona bi trebalo da počne 2019. godine, koji će, prema rečima novog generalnog direktora kompanije Pitera Belua, pomoći oporavku avio-kompanije.

"Ovaj ugovor je od ključnog značaja za Maleziju erlajns jer donosi znatno niže troškove i veću efikasnost koje ćemo preneti na naše lojalne klijente uvođenjem nižih cena avio-karata", navodi se u njegovom saopštenju.

Malezija erlajns trenutno poseduje 56 Boingovih aviona "737-800", kao i manji broj Erbasovih letelica.

Ova kompanija je 2014. godine pretrpela veliki udarac, nakon što je nestao njen avion "MH370", sa 239 putnika i članova posade, što je postala jedna od najvećih misterija u istoriji vazduhoplovstva. Uz to, u julu iste godine je avion MAS-a "MH17" srušen iznad istočne Ukrajine, pri čemu je poginulo 298 putnika i članova posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: