Svet

Petak, 13.03.2015.

10:26

Mislio sam da su Francuzi za primer

Predsednik Bundesbanke Jens Vajdman, kaže da je odlaganje koje je Brisel omogućio Francuskoj za usklađivanje deficita "izuzetno problematično".

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP

Odlaganje usklađivanja francuskog deficita na stopu ispod tri odsto BDP-a, koji je Brisel omogućio Parizu do 2017. godine "izuzetno je problematično", rekao je Vajdman u Frankfurtu na predstavljanju godišnjeg bilansa Bundesbanke.

Evropska komisija odobrila je dve dodatne godine francuskoj vladi da vrati javni deficit ispod tri odsto BDP, granice postavljene evropskim sporazumima.

"Mislio sam da će zemlja poput Francuske dati primer" u oblasti budžetske discipline, ali "malo je bilo godina kada je (Pariz) poštovao granicu za deficit", rekao je on, dodavši i da se "brine" za francuske susede.

Ukupno "poštovanje (budžetskih) pravila slabije je nego pre finansijske krize" koja je potresla evro zonu od 2010, dodao je Vajdman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: