UKR: Nacionalizovan naftovod

Ukrajinski Apelacioni sud potvrdio je oduku o nacionalizaciji dela ruskog naftovoda Transnjeft na teritoriji Ukrajine.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

19:50

Default images

Zbog toga ruska kompanija namerava da se žali Višem privrednom sudu Ukrajine, izjavio je agenciji Tass portparol Tansnjefta Igor Demin.

Demin je dodao da rešenje o nacionalizaciji dela gasovoda koji prolazi teritorijom Zapadne Ukrajine u pravcu Mađarske, nije legalno.

On je podsetio da spor datira još od 2005. godine i ocenio da će odluka suda dovesti do smanjenja obima tranzita, a "naftovod će se pretvoriti u gomilu gvožđa", preneo je Tas.

Državno tužilaštvo Ukrajine saopštilo je ranije danas da je tužilaštvo regiona Rovne branilo na sudu pravo države na imovinu dela naftovoda Samara-zapad i Grozni-Armavir-Trudovaja.

Istragom tužilaštva utvrđeno je da je deo naftovoda dužine 1.433 kilometra, koji prolazi teritorijom Ukrajine, nezakonito dat zavisnom preduzeću Prikarpat zapadtrans ruskog akcionarskog društva Transnjeftprodukt, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: