Turci sa Balkana bi da ulažu ovde

Članovi udruženja privrednika poreklom sa Balkana "Rumelisiad" iz Burse, pozvali su predstavnike lokalnih samouprava iz Srbije na ekonomsku i kulturnu saradnju.

Svet

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

11:41

Default images

Predsednik tog udruženja Erol Kilikćijer, poreklom iz Srbije, rekao je da su članovi "Rumelisiada", kojih ima 160, pored ostalog zainteresovani da omoguće da se pokrene proizvodnja u pogonima i farikama koje ne rade.

Njegov zamenik, Omar Kumova, naveo je da nastoji da u Bujanovcu, odakle potiče, obnovi rad fabrike za proizvodnju mineralne vode. Do sada je uz pomoć udruženja u tom gradu na jugu Srbije planirano da se na 300 hektara zasade trešnje, koje će otkupljivati turska fabrika "Alada". Drugi projekat u Bujanovcu podrazumeva proizvodnju pečuraka, u koju cemo uložiti 150.000 evra, rekao je Kumova i dodao da će u projekat biti uključena i turska vlada.

Zahvaljujući porodici Kumova, kako je istaknuto, renovirana je jedna bujanovačka škola.

Članovi uduženja su pomogli da više od dvadesetoro dece iz svake od balkanskih zemalja u Bursi nauči zanat kazao je, Kilikćijer.

Generalni sekretar udruženja, Emil Baškardeš, koji je i savetnik gradonačelnika Burse, najavio je u cilju uspostavljana jačih privrednih veza sa Srbijom i konkretizaciji dogovora, skorašnji dolazak delegacije iz Burse u Novi Sad.

On je istakao da bi bilo potrebno da se u Bursi otvori konzulat Srbije.

Savetnik gradonačelnika Novog Sada zadužen za investivicije Dragoljub Samardžić rekao je da je glavni grad Vojvodine pripremio sve neophodno za investiore iz Burse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: