"Čudna" najmlađa milijarderka u SAD

Put do uspeha je obično trnovit. Međutim, slučaj Linsi Tores je sasvim drugačiji, moglo bi se reći i bizaran.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

12:14

Default images

Ona ima 30 godina i vlasnica je lanca fast fud restorana koji se zove In-N-Out

Linsi je i najmlađa milijarderka u Sjednjenim Američkim Državama. Ona međutim nema čak ni diplomu fakulteta, a nije prošla ni obuku za direktora restorana.

Sve ovo izgleda manje bitno pred činjenicom da njen fast fud lanac In-N-Out ima preko 280 prodajnih objekata u pet američkih država. Linsin lanac restorana procjenjuje se na više od milijardu dolara!

In-N-Out restorani su stekli toliku popularnost da su gosti u stanju da čekaju satima u redu pred otvaranje novog restorana u lancu.

Među onima koji obožavaju njene hamburgere su milijarder Voren Bafet, koji je pre nekoliko godina pred grupom studenata na Univerzitetu u Los Anđelesu izjavio da bi voleo da on poseduje ovaj lanac.

Zanimljivo je kako je do toga došlo.

Prva prodavnica fast fuda "In-N-Out Burger" je započela sa radom davne 1948. godine, osnivač je zapravo Linsin deda, Heri Snajder, koji je otvorio prvi drajv-in restoran u Kaliforniji, u Boldvin Parku 1948. godine. Njegova žena Ester je radila kao knjigovođa. Od pljeskavice “za poneti”, lanac je postao čuven po visokom kvalitetu sastojaka u svojim proizvodima. I dan-danas se hamburgeri prave jedan po jedan i uvek po porudžbini.

Neobično je i to što su na njihovoj ambalaži diskretno ispisani citati iz Biblije. Kada je deda Hari umro 1976. godine njegov drugi sin, Rič, preuzeo je tada već kompaniju, pa je proširio lanac restorana sa 18 na 93 objekta. Linsin otac, Hari Gaj Snajder, postao je izvršni direktor 1993. godine posle avionske nesreće u kojoj gine njegov brat Rič u 41. godini.

Tada je lanac restorana proširen na na 140 lokacija. Nažalost i Linsin otac umire od prekomerne doze droge u 49. godini kada kompaniju konačno preuzima Linsi Tores te 1999. godine.

O njoj se jako malo zna - poznato je da se udavala tri puta i da nema nikakvu fakultetsku diplomu. O njoj ni u samom restoranu ne znaju praktično ništa.

Vodeći ljudi prehrambene industrije nisu ih viđali na sastancima. Govore za njih da su "neverovatno povučeni", i da je to njihova kultura.

Blumerg je prošle godine otkrio još nekolicinu "tajnih milijardera". U te tajne milijardere spada i 70-godišnja Elle Marshall koja je četvrta najbogatija žena SAD tj. milijarderka zahvaljujući 15 posto vlasničkog udela u Koch Industries, a otkrili su i to da je ona jedna od četvoro unučadi zloglasnog nacističkog kancelara Jozefa Gebelsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

21 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: