Sava centar ipak Miškoviću? Nova pasarela u Beogradu

Pregovori kompanije Delta holding i Grada Beograda o preuzimanju Sava centra su pri kraju, rekao je Živorad Vasić potpredsednik te kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

14:25

Sava centar ipak Miškoviću? Nova pasarela u Beogradu
(Foto: Thinkstock)

"Grad Beograd, tačnije zamenik gradonačelnika, rekao je da se pregovori sa Deltom oko Sava centra nastavljaju. Prema našoj proceni su pri kraju“, rekao je on na konferenciji za medije.

Kako kaže, to bi trebalo da bude javno-privatno partnerstvo, gde bi se kompaniji Delta dalo 49 odsto procenata, odnosno da vodi projekat, a Grad Beograd imao bi 51 odsto.

"Nadamo se da ćemo moći da vas obradujemo dobrim vestima u naredna dva meseca“, rekao je Vasić i dodao da je u renoviranje Sava centra, kako bi postao kongresni prostor, neophodno da se uloži oko 30 miliona evra.

Predstavnici kompanije najavili su da je u planu i gradnja pasarele između Sava centra, Kraun plaze i buduće nove zgrade Delta holdinga, odnosno hotela Interkontinental. Svi ti projekti, rekli su novinarima, čekaju na dozvole od Grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: