Ljajić o Šparu: Jako oprezan, najmanje zavisi od nas VIDEO

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je jako oprezan po pitanju najava dolaska velikih trgovinskih lanaca u Srbiju jer to najmanje zavisi od nas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2018.

09:58

Ljajić o Šparu: Jako oprezan, najmanje zavisi od nas VIDEO
Foto: EPA/Patrick Lux

"Ja sam vrlo oprezan kada govorim o dolascima bilo koga, najmanje to zavisi od nas. Zavisi od odluke investitora i ulagača. Imali smo tu izjavu ljudi iz Špara i to govori o stabilnosti i potencijalu našeg tržišta", kazao je Ljajić za Prvu TV.

Sajt B92 dobio je potvrdu Boštjana Brantuša, direktor Špara za proširenje i razvoj, da jedan od najvećih trgovinskih lanaca Evrope planira da dođe u Srbiju.

Ljajić je kazao da prostora za ulazak na srpsko tržište takvih trgovinskih lanaca ima jer mi imamo 30 odsto moderno organizovane trgovine a 70 odsto su tradicionalni trgovci, a u zemljma EU i okruženja taj odnos je skroz suprotan.

"Ima prostora za dolazak takvih trgovinskih lanaca, oni su više nego dobrodošli, pogotovo što je reč o trgovinskom lancu koji postoji u 34 zemlje sveta i sigurno bi povećao i pooštrio konkurenciju na tržištu maloprodaje a to na je u ovom trenutku preko potrebno", naveo je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: