Srbija lider u vodnom transportu

Srbija je za prethodne četiri godine pokazala kako se postavlja sistem koji je preduslov za uspešnu realizaciju velikih i važnih projekata.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.03.2018.

15:15

Srbija lider u vodnom transportu
(Foto: Thinkstock)

To je ocenjeno na Generalnoj skupštini "Pro Danube International", udruženja koje okuplja najveće kompanije iz oblasti unutrašnjeg vodnog transporta i logistike.

"To Srbiju danas čini jednim od lidera razvoja vodnog transporta u Evropi", rekao je Manfred Zajc, predsednik "Pro Danube International" i dugogodišnji direktor "Via Donau", koja je u Austriji nadležna za održavanje vodnih puteva.

Na Generalnoj skupštini održanoj 15. i 16. marta u Beču, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavili su aktuelne projekte koje Ministarstvo realizuje u vodnom transportu, uključujući adaptaciju brodske prevodnice na HE "Ðerdap 1", izgradnju luka u Smederevu i Beogradu, otklanjanje kritičnih sektora na Dunavu i Savi, kao i tri razvojna projekta iz oblasti inteligentnih transportnih sistema.

Na Generalnoj skupštini učestvovali su i predstavnici Evropske komisije, nadležnih ministarstava država članica EU, Luke Konstanca, kao i predstavnici velikog broja kompanija iz EU koje su lideri u raznim oblastima vodnog transporta, kao što su upravljanje lukama i brodarske kompanije, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: