Pismo iz EIB Mihajlovićevoj: Koridor, Niš-Priština, BG obilaznica

Evropska investiciona banka podržava razvoj infrastrukture u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

11:46

Pismo iz EIB Mihajlovićevoj: Koridor, Niš-Priština, BG obilaznica
Foto: Thinkstock

EIB očekuje nastavak saradnje na tekućim i novim projektima u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju.

To je potpredsednik EIB-a Dario Skanapjeko u pismu poručio potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović.

Njeno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je prenelo da je u pismu posle njihovog sastanka 31. januara u Beogradu, Skanapjeko naveo da je EIB spremna da pomogne razvoj infrastrukture u Srbiji.

To se posebno odnosi na projekte iz "Agende povezivanja" - auto-put Niš-Priština i rekonstrukcija i modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, zajednička inicijativa u oblasti unutrašnjih vodnih puteva i kontrole letenja.

"Očekujemo nastavak zajedničkog rada u cilju uspešne realizacije važnih projekata u Srbiji, kao što su završetak gradnje Koridora 10 (E-80 i E-75), Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja i Obilaznica oko Beograda. Uveren sam da će naši zajednički napori omogućiti da održimo nivo aktivnosti EIB-a u Srbiji u ovoj i narednim godinama i nastavimo da razvijamo plodnu saradnju, posebno u sektoru transporta", naveo je Skanapjeko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: