Srbija

Subota, 15.07.2017.

09:51

Beograđani na mukama - iz tramvaja na terasu

Sugrađani koji se voze tramvajem Bulevarom kralja Aleksandra nisu mogli da ne primete radove kod broja 440, gde ovo vozilo gotovo dodiruje zidine novog objekta.

Izvor: Večernje novosti

Beograđani na mukama - iz tramvaja na terasu
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Boje se, kažu, da bi sa novog gradilišta nešto moglo da padne i ugrozi saobraćaj.

Višespratnica koji se zida u Ustaničkoj 440, prema navodima iz Opštine Zvezdara, u nadležnosti je Sekretarijata za inspekcijske poslove, jer je rešenje o građevinskoj dozvoli izdao Sekretarijat za urbanizam. I pored toga što postoji tabla na kojoj uredno stoje sve potrebne informacije, iz prostorija budućih objekata moguće je bukvalno dodirnuti tramvaj u prolazu.

"Da li će tik uz tramvaj od kog se tresu zidovi neko živeti ili raditi, ne znam, ali mi je nejasno da je nekome palo na pamet da ovde zida zgradu", požalio se Rade P. iz komšiluka. - Kada bude izgrađena zgrada, ulazna kapija je tako pozicionirana da će stanari čim zakorače na ulicu - biti na šinama.

Novi objekat smešten je na uglu sa Ulicom Ivana Gradnika, ograđen je starim zidom, koji se nalazi odmah do pruge. Da li će on u budućnosti biti srušen, ili će ostati kao "prva linija odbrane" od bučnih vozila na šinama, ostaje da se vidi, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

5 h

Podeli: