Dačić: Zbog Fijata neki već odustali od Srbije

Posledice štrajka u Fijatu mogu biti štetne za Srbiju, dovesti do povlačenja investitora i odustajanja stranih ulagača od naše zemlje, kaže ministar Ivica Dačić

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

09:36

Dačić: Zbog Fijata neki već odustali od Srbije
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je rekao da se o štrajku u Fijatu i problemima u Gorenju razgovaralo i na Berlinskom procesu u Trstu i da ta dešavanja, kako kaže, "ne unose dobre tonove".

"Ne želim nikoga da branim, niti da osuđujem. Ideološki pripadam partiji koja je na strani radnika. U ovoj situaciji kada su Srbiji potrebne investicije, posledice tih štrajkova, ako traje dugo, mogu biti štetne za Srbiju", rekao je Dačić.

On je naglasio da to može dovesti do povlačenja investitora i već dovodi do odustajanja pojedinih investitora od ulaganja u Srbiju.

Podseća da treba voditi računa i hiljadama zaposlenih u preduzećima koja su povezana sa Fijatom.

"Radnici će doći u situaciju da neće imati o čemu da pregovaraju, ako se ostane bez radnih mesta. Potrebna je odgovornost svih i zaposlenih i poslodavca i države", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: