FAS: Uključite nam struju, inače havarija

Grčka kompanija Dem Helas, zakupac prostora Fabrike akumulatora u Somboru kojoj je zbog duga isključena struja, upozorila je da postoji opasnost od havarije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

16:47

FAS: Uključite nam struju, inače havarija
(Foto: Thinkstock.com)

Reč je o fabrici u kojoj se nalazi velika količina hemikalija.

"Upozorenje je poslato Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine koje je naš apel hitno prosledilo sektoru za vanredne situacije", navodi se u saopštenju Dem Helasa.

Elektroprivreda Srbije (EPS) je juče isključila struju somborskoj Fabrici akumulatora u stečaju, posle više pokušaja da naplati njen dug za struju od 81,5 miliona dinara i saopštila da je i stečajni upravnik te fabrike zahtevao da se ona isključi sa elektromreže.

EPS je naveo da Dem Helas, kao zakupac, nema pravnog osnova da bez saglasnosti vlasnika potpiše ugovor o snabdevanju električnom energijom. Dem Helas tvrdi da EPS nije u pravu kada tvrdi da nije postojao pravni osnova za sklapanje ugovora o izmirenju dugova za struju Fabrike akumulatora.

"Pravni osnov za potpisivanje ugovora o izmirenju dugova postoji i to ćemo i dokazati", navodi se u saopštenju te kompanije koja proizvodi akumulatore i zapošljava 300 ljudi.

Dodaje se da je to preduzeće zakupac prostora Fabrike akumulatora Sombor od maja prošle godine i da je EPS-u ponuđeno da se izmire dugovi za struju, što je odbijeno.

Dem Helas je naveo da dugovanja za struju nisu 81 milion dinara, kako EPS tvrdi, već upola manja. Ta kompanija je istakla da joj je dat kratak rok od 14. do 17. januara, da pripremi fabriku za bezbedno isključenje struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: