Vučić dao predlog, "spajaju" sever i jug Srbije

Subotica i Vranje u budućnosti će razmenjivati iskustva na privlačenju investicija i razvoju turizma.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

15:48

Vučić dao predlog,
Foto: Thinkstock

To je dogovoreno je na sastanku gradonačelnika najsevernijeg i najjužnijeg grada u Srbiji, Bogdana Labana i Slobodana Milenkovića u Subotici.

Inicijativa za saradnju potekla je od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Gradonačelnik Vranja sa saradnicima obišao je Industrijsku zonu Mali Bajmok, u kojoj je smeštena i Slobodna zona, a u kojoj je trenutno zaposleno više od 5.000 radnika u multinacionalnim kompanijama.

Kako je istakao, posebno ih zanimaju iskustva koja se tiču odnosa prema investitiorima – od promicije potencijala i prvih interesovanja, preko gradnje, do započinjanja proizvodnje i nakon toga, kako bi pokušli da ih "preslikaju" u Vranju.

"Očigledno je da je Subotica dosta odmakla u tom pogledu i nadam se da ćemo se i mi u budućem periodu približiti Subotici u razvoju i privlačenju investitora", rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, u Vranju je zvanično nezaposleno oko 9.500 ljudi, zbog čega je privlačenje investitora prioritet nove vlasti.

Gradonačelnik Subotice Laban rekao je da Subotica od Vranja, na primeru Vranjske banje, može da nauči mnogo u vezi razvoja turizma.

"Očekujemo ulaganja u turizam, oni su zbog Vranjske banje ispred nas, dok mi pokušavamo da Paliću vratimo pravi sjaj", rekao je Laban.

Vučićev savetnik sa privlačenje investija, nemački ekspert Jerg Heskens, ocenio da ta dva grada mogu mnogo da nauče jedan od drugog.

"Vranje od Subotice može dosta toga da nauči o privlačenju stranih investicija. Probleme koje je do pre šest ili sedam godina imala Subotica sada ima Vranje i na njenom primeru može da vidi na koji način se dugoročno rešava problem nezaposlenosti", rekao je Heskens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: