Startapovi javite se - investitor vas čeka

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da investicioni fond Saut Central Venčers pruža ozbiljnu podršku start-ap sceni Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

15:19

Startapovi javite se - investitor vas čeka
Foto: Thinkstock

Čadež je najavio da će PKS podsticati partnerstvo fondova i preduzeća, kako bi se kroz zajedničke projekte pokrenuo biznis i podstakao razvoj.

Privredna komora Srbije povezuje sve koji žele da pokrenu biznis sa investitorima i podržava promociju uspešnih poslovnih priča i inovativnih srpskih kompanija i proizvoda, rekao je Čadež na konferenciji u PKS, podsetivši na uspešnu prezentaciju kompanije Ono i njihovog električnog bicikla na festivalu u Beču.

"Poslovne ideje u Srbiji nikada nisu nedostajale, ima mnogo mladih spremnih da pokrenu posao, ali važno je da im se pruži podrška da od ideje razviju poslovne modele konkurentne na drugim tržištima", naglasio je on.

Prvi čovek nacionalne asocijacije srpske privrede je takođe izrazio uverenje da će prezentacija uspešnog primera saradnje jedne mlade kompanije i fonda pokrenuti i druge firme na ovakvo partnerstvo.

Jan Kobler, partner u Investicionom fondu Saut Central Venčers (Enterprise Innovation Fund ENIF) istakao je primer uspešne saradnje mlade kompanije iz Srbije Siti Ekspert i fonda.

Taj investicioni fond je prepoznao potencijal start-ap kompanije Siti Ekspert, njen inovativni pristup u sektoru nekretnina u Srbiji i investirao 700.000 evra u njen rast i razvoj.

Investicija će obezbediti i uvođenje naprednijih tehnoloških karakteristika, koje će unaprediti servis za klijente.

Fond raspolaže sa 40 miliona evra namenjenih start-ap, malim i srednjim tehnološkim kompanijama sa prostora Zapadnog Balkana. Okuplja investitore, od međunarodnih institucija, kao što su EBRD, EIF i KfW, pa do regionalnih korporacija i privatnih ulagača, osiguravajućih kuća i poslovnih andjela, ali i javnog sektora.

Visina investicija kreće se od 100.000 do tri miliona evra.

Ovakvi skupovi koje podržava PKS predstavljaju dobru priliku da se predstavi način investiranja, kao podsticaj i drugim kompanijama da uspostave saradnju sa fondom, istakao je Kobler.

Igor Jović, generalni direktor kompanije Siti Ekspert, predstavio je unapređene usluge koje kompanija nudi klijentima, sa ciljem da u poslovima sa nekretninama uštede i vreme i novac, navodi se u saopštenju PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: