"Privilegija što su se Kinezi odlučili za nas"

Udruženje "Pro Concordatia Populorum" i Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji organizovali su svečani poslovni susret za kineske i srpske kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

10:47

(Foto: Thinkstock.com)

Okupljanje je, kako je rečeno, organizovano u duhu prijateljske saradnje i nedavne posete kineskog predsednika Srbiji.

Tom prilikom rečeno je da kineski privrednici čine napore u cilju unapredjenja odnosa dve zemlje i da se nadaju da će dosadašnje ekonomske veze još jačati i razvijati se.

Predstavnici Asocijacijacije kineskih privrednika rekli su da postoji čvrsta opredeljenost ka širenju saradnje namnogim poljima. Zato je važno, kako je rečeno, da privrednici komuniciraju i saradjuju, razmejuju iskustva.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da je to dobra prilika za sumiranje svega uradjenog do sada na planu jačanja saradnje Srbije i Kine.

On je podsetio da je u poslednjih godinu i po dana organizovane značajne posete Srbiji, kako predsednika Kine, tako i premijera, i zamenika premijera.

"Privilegija je to što su odlučili da posete našu zemlju i ne smemo da ne opravdamo poverenje", rekao je Mladenović.

On je podsetio da Grad Beograd i Peking imaju potpisan ugovor o saradnji, što je, kako je kazao, važno za jačanje bilateralne saradnje Srbije i Kine.

Grad Beograd, kako je rekao, spreman je da bude partner i doprinese jačanju plodne saradnje dve zemlje.

Važno je, dodao je, ne samo da se privuče kineski kapital, već i da se srpski proizvodi u što većem procentu plasiraju na kinesko tržište.

"Nadamo se i daljoj dobroj poslovnoj i privrednoj saradnji", rekao je Mladenović.

Predsednica skupštinskog odbora za privredu Aleksandra Tomić rekla je da je parlamentarna saradnja otvorila vrata i za privrednu i kulturnu saradnju.

Ona je rekla da je saradnja dve zemlje i do sada bila dobra, a da nas ubuduće tek čekaju velike stvari u okviru te saradnje.

Prijemu u kući Kralja Petra Prvog prisustvovali su predstavnici kineskih kompanija zastupljenih na srpskom tržištu, predstavnici ambasade Kine i predstavnici srpskih kompanija.

Uz druženje, predstavljeni su zajednički projekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: