Produžen tender za Galeniku, početna cena 7 mil €

Rok za podnošenje prijava za učešče na tenderu za kupovinu 25% kapitala kompanije Galenika produžen je do 27. maja, rečeno je u Ministarstvu privrede.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 04.05.2016.

12:39

Produžen tender za Galeniku, početna cena 7 mil €
(Foto: Thinkstock.com)

Kako je objavljeno, tri investitora su do sada otkupila tendersku dokumentaciju za kupovinu 25 odsto udela u Galenici.

Ministarstvo privrede produžilo je rokove u okviru javnog poziva za prodaju dela Galenike - prvi rok za prijavu zainteresovanih kupaca istekao je je danas, a produžen je do 27. maja. Tendersku dokumentaciju zainteresovani bi morali da otkupe do 10 maja. Rok za ponošenje prijava za učešće na tenderu bio je 4. maj, a zainteresovane kompanije dužne su da uplate depozit od 100.000 evra. Izabrani strateški partner će imati obavezu da obezbedi najmanje pet stručnjaka koji će upravljati Galenikom u periodu trajanja strateškog partnerstva, a koji imaju najmanje 10 godina radnog iskustva, od čega pet godina na rukovodećim mestima u farmaceutskim kompanijama.

Pravo učešća na tenderu imaju kompanije ili konzorcijum koji su u 2015. godini imali prihod od najmanje 50 miliona evra ili imovinu u vrednosti većoj od 100 miliona evra. Ponude će biti rangirane na osnovu ponudjenog iznosa za dokapitalizaciju i minimalnog broja zaposlenih u Galenici u periodu trajanja strateškog partnerstva.

Vlasnici Galenike su država Srbija sa ulogom od 70 odsto, Akcionarski fond ima odeo od 15 odsto, a ostali akcionari 15 odsto. Galenika je na spisku preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverilaca ističe 31. maja. Dugovi te komp anije su premašili 200 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: