Železara: Nije tačno da gasimo peć 2

Visoka peć 2 u železari neće obustaviti rad već će se na toj peći pristupiti glavnom remontu kaupera, kao i manjim popravkama u samom pogonu, kažu u Železari.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

13:16

Default images
Foto: Tanjug

Železara je tako demantovala informacije koje su preneli pojedini mediji da će visoka peć 2 obustaviti rad zbog predstojećeg remonta, s obzirom da je 9. oktobra puštena u rad visoka peć 1.

Kako je navedeno u saopštenju, u okviru proizvodnog plana Železare postoje redovne aktivnosti održavanja i u okviru tih aktivnosti preciziran je proces popravki i remonta koji treba da se izvrše i na visokoj peći.

To je uobičajena praksa kako u Železari, tako i u ostalim kompanijama tokom zimskih meseci. Plan koji predviđa ove aktivnosti definisan je i usvojen pre šest meseci i sastavni je deo Biznis plana za 2015. i 2016. godinu, saopštila je Železara.

U Železari Smederevo je u petak upaljena i druga visoka peć. Peć, koja je inače nosi naziv peć 1, u rad je puštena posle više od četiri godine od gašenja. U Železari je radila visoka peć 2.

Peć broj 1 počela je da radi 1971. godine, a ugašsena je prvi put 1987. godine radi generalnog remonta, kada je počela da radi modernija visoka peć 2, čiji je maksimalni kapacitet 95.000 tona mesečno.

Visoka peć 1 je ponovo počela da radi tek 2005. godine, da bi je bivši vlasnik Železare, američki Ju-Es-Stil, ugasio 2011. godine. Kada je reč o pokretanju te peći, potrebno je da prođe 10 do 15 d

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: