Vučić: Ispisujemo nove stranice istorije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da postavljanjem kamena temeljca za projekat "Beograd na vodi" Srbija ispisuje nove stranice istorije.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2015.

17:22

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je, navodeći da je danas veliki dan za Srbiju i gradjane, zahvalio svima koji su od početka verovali u taj projekat i koji se nisu plašili kritika, posebno šeiku Muhamedu bin Zajedu, direktoru Igl Hilsa Muhamedu Alabaru i gradonačelniku Beograda Siniši Malom.

Premijer je rekao da se danas postavlja kamen temeljac za prvi od dva miliona kvadrata, odnosno prva od milion lopata koje će Beogradu dati novi prostor za bolji život.

Navodeći da od danas u Beogradu niče novi grad, Vučić je rekao da će stanove, kule i hotele graditi srpske firme i radnici, te da će projekat koji će vredeti 3,5 milijardi evra uposliti na desetine hiljada ljudi.

"To više nije san i obećanje, već danas postaje stvarnost", rekao je Vučić i dodao da prostor na kome će biti izgradjen "Beograd na vodi" nikoga nije zanimao proteklih sedamdeset godina, već su sa neuglednih baraka i smetlišta mnogi skretali pogled.

Premijer je rekao da su se mnogi podsmevali projektu, ali da on ima poštovanja i za taj deo javnosti jer, kako je naveo, u Srbiji uvek bilo lakše biit protiv nego za.

Vučić je rekao da su kroz istoriju veliki projekti često počinjali nečim što su mnogi mogli nazvati samovoljom pojedinaca, podsetivši i da su glavni projekti - pokretači razvoja Beograda u početku bili tako okarakterisani.

"Napradak i rad su bile reči kojih smo se vrlo često plašili, ali Beograd je za razliku od nas znao i rastao, nekad i protiv volje zatucane većine", rekao je Vučić.

On je zato rekao da Beograd treba pitati da li želi da raste, da se gradi, da li želi još radnika, hotela, novih tehnologija...

Direktor IGL Hilsa Muhamed Alabar izjavio je na svečanosti polaganja temeljca za početak gradnje projekta "Beograd na vodi" da je taj projekat pravi dragulj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: