"Obnovićemo 1.100 km autoputa" FOTO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici Svetske banke obišli su radove na deonici Aranđelovac-Krćevac.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

14:09

Default images
Foto: Tanjug

"Deonica Aranđelovac-Krćevac je važan projekat koji treba da doprinese bezbednosti u saobraćaju što je i najvažnije", rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska.

Ona je podsetila da je plan da se u naredne tri godine rehabilituje 1.100 kilometara puteva u Srbiji.
Foto: Tanjug
Govoreći o saradnji sa Svetskom bankom, Mihajlović je rekla da je ona odlična, kako kada je reč o rehabilitaciji puteva, tako i po pitanju zajedničkog rada na pomeranju Srbije na listi Svetske banke Doing biznis.

Ona je dodala i da resor na čijem je čelu zajedno sa Svetskom bankom radi, pored ove deonice i na reformisanju Železnica Srbije.
Foto: Tanjug
Mihajlović je istakla da su njeno ministarstvo i Svetska banka partneri, te da su u komunikaciji na dnevnom nivou, dodajući šaljivo da joj se nekad čini da je više na sastancima sa predstavnicima Svetske banke, nego sa ljudima iz ministarstva.
Foto: Tanjug
Izvršni direktor Svetske banke Jorg Friden izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom sa ministarstvom, a posebno zato što je doprinos te institucije u obezbeđenju kvaliteta radova veliki.

"Iz razgovora sa potpredsednicom Vlade Mihajlović razumeo sam da je naš doprinos cenjen, ne samo zbog kredita, već naročito, zbog znanja i saveta kako bi se poboljšao kvalitet i efikasnost investicija", rekao je Friden.
Foto: Tanjug
On je naveo da je bezbednosna komponenta izuzetno bitna te da je bord direktora Svetske banke posebno vodio računa o bezbednosti saobraćaja kada je odobravao ovaj projekat.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: