Kako žive radnici u eks Ju?

Na prostoru bivše Jugoslavije neophodno je sprečiti dalje pogoršanje položaja radnika, saopštila je SDU, predstavnici socijaldemokratskih partija iz regiona.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2015.

14:34

Default images

A neophodno je i najoštrije se suprostaviti rasprodaji strateških državnih resursa u tim zemljama, poput Telekoma, elektroprivrednih sistema, prirodnih bogatstava i infrastrukturnih kapaciteta ocenili su.

Delegacija SDU, koju je predvodio predsednik Miloš Adamović, učestvovala je na regionalnoj konferenciji "Raditi zajedno - sindikati i politika", koja je održana u Portorožu u Sloveniji, saopštila je ta partija.

Na konferenciji održanoj od 26 do 28. februara bilo je reči o mogućnostima bliže saradnje socijaldemokratskih partija u regionu sa sindikalnim organizacijama i njihovom zajedničkom nastupu po pitanjima poboljšanja položaja radnika, kao i o alternativama dominantnom liberalnom konceptu ekonomije.

Delegacija SDU sastala se tokom konferencije i sa potpredsednikom Vlade Slovenije, Dejanom Židanom, ministarkom za rad, porodicu, socijalna pitanja i jednake šanse Anjom Kopač Mrak i izvestiteljkom Evropskog parlamenta za pitanja socijalnog dijaloga Tanjom Fajon.

Osim predstavnika Socijaldemokratske unije, na konferenciji su iz Srbije učestvovali i predsednik Konfederacije slobodnih sindikata Ivica Cvetanović i generalni sekretar Sindikata Pošte Srbije Branko Kalajanović, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: