Komunalci i Mali potpisali ugovor

Predstavnici reprezentativnih sindikata komunalnih preduzeća i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisali su u Skupštini Grada poseban kolektivni ugovor.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

17:36

Default images

"Ovo je primer uspostavljanja socijalnog dijaloga i trudićemo se da ovako radimo i u budućnosti. Kolektivnim ugovorom štite se uslovi rada zaposlenih u komunalnom sistemu grada Beograda, uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je dodao da je taj kolektivni ugovor potvrda evropskih opredeljenja i stavova jer podrazumeva prihvatanje tekovina evropskog prava.

Mali je zahvalio sindikatima što su profesionalno i čvrsto branili interese zaposlenih, a u isto vreme imali u vidu da očuvanje komunalnog sistema znači i očuvanje njihovih radnih mesta.

"Tokom pregovora nisu postojale suprotstavljene strane već partneri čiji je cilj unapređenje javnih i javno-komunalnih preduzeća. Naša va osnovna principa jesu povećanje efikasnosti poslovanja i kontinuirano poboljšanje kvaliteta komunalne usluge", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: