"Energoprojekt - došli da ostanu"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovorao je u UAE sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" i izrazio zadovoljstvo zbog njihovog dobrog poslovanja.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

11:33

Default images

"Vi ste u prednosti, jer ste ovde dugo, i zato što ste veoma otvoreni i spremni na saradnju. Ovde ste došli da ostanete", rekao je Nikolić u tokom susreta sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem.

On je naglasio važnost fleksibilnosti u komunikaciji i spremnosti da se ispoštuju rokovi, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

"Posebno je važno što niste isključivi u komunikaciji, spremni ste da ispoštujete rokove i to vaši partneri znaju da poštuju", podvukao je predsednik.

Nikolić je istakao da bi "trebalo omogućiti srpskim kompanijama koje se bave građevinom da se uključe u projekat gradnje, s obzirom da imamo izuzetno stručne i sposobne ljude za tu oblast", navodi se u saopštenju.

Direktori "Energoprojekta" zahvalili su zbog spremnosti predsednika da sa njima razgovara i upoznali ga sa projektima koje rade u Abu Dabiju i Dubaiju, kao i sa brojnim izazovima sa kojima se suočavaju.

"S obzirom na to da 'Energoprojekt' radi na velikim infrastrukturnim projektima vlade UAE, potrebno je konstantno pratiti savremena kretanja u tehnologiji uz veliki pritisak da se ispoštuju rokovi", rekao je Magazin.

"O uspešnosti rada 'Energoprojekta govore njegovi rezultati", rekao je Magazin i dodao da je obim poslova oko 100 miliona evra na trogodišnjem nivou.

Predsednik Nikolić boravi od danas u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Nikolić će se tokom posete sastati sa Bin Zajedom, koji je i zamenik komandanta oružanih snaga UAE, i sa šeikom Nahjanom al Nahjanom, ministrom kulture i omladine.

Pored direktora predstavništva Energoprojekta iz Abu Dabija, Dubaija i Dohe, predviđen je i sastanak predsedenika Srbije sa Jusufom Alijem, vlasnikom kompanije "Lu Lu".

Nikolić će, na poziv Bin Zajeda, posmatrati trku Formule 1 za veliku nagradu Abu Dabija, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: