Rusima prodajemo sir od 1.000 EUR

Magareći sir iz Zasavice, koji se nedavno našao među pet najskupljih na svetu, uskoro bi trebalo da bude dostupan i na tržištu Rusije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

12:11

Default images

O tome se već pregovara sa ruskom stranom, izjavio je Tanjugu upravnik specijalnog rezervata prirode Zasavica Slobodan Simić.

U Zasavici planiraju da celokupnu godišnju proizvodnju tog sira koja iznosi od 50 do 100 kilograma plasiraju upravo na tržište Rusije, kazao je Simić. Simić je rekao da su pregovori u toku i da je plan da sir iz Zasavice na tržište Rusije bude distribuiran preko firme "Beokapra", koja u svojoj mlekari u Kukujevcima proizvodi kozji sir.

"Čekamo da u Službenom glasniku bude objavljena dozvola Beokapre za izvoz kozjeg sira pa će u sklopu toga i ići naš, čekamo svakog momenta... valjda će sada biti brzo", kazao je Simić.

Napomenuo je da se sir iz njihovih radionica za sada prodaje samo pouzećem ili preko kampa Zasavica, i to isključivo strancima, te da je reč o malim količinama.

Pomenuti magareći sir se nedavno našao na jelovniku jednog restorana u Las Vegasu gde se može naručiti po ceni od 3.720 evra za parče, čija se gramaža ne precizira.

Inače, među proizvodima iz Zasavice su i sapun od magarećeg mleka čija cena iznosi 600 dinara, liker od magarećeg mleka koji košta 1.150 dinara po decilitru i kobasica od magarećeg mesa po ceni od 2.300 dinara za kilogram.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: