NS ugostitelji: Poreska uprava laže

Poreska uprava zatvorila je nekoliko novosadskih kafića i lokala zbog "neevidentiranja prometa", a pojedini ugostitelji su na objektima napisali da je to laž.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.10.2014.

15:33

Default images

Poreska uprava je u obrazloženju, koje je zalepljeno na zatvorenim lokalima, navela da je evidentiranje prometa osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza.

U tom obrazloženju se upozorava da bez poreza nema novca za penzije i javne službe, odnosno za plate lekara i profesora.

"Nema sredstava za socijalne programe pomoći najugroženijima, nema sredstava za razvoj infrastrukture", precizira se u obrazloženju Poreske uprave.

Pojedini novosadski ugostitelji pored tog upozorenja Poreske uprave nalepili su svoja u kojima su poručili da poreznici "lažu".

"Ustanovili su da su uredno izdavani fiskalni računi, da su svi radnici uredno prijavljeni, da u kasi nema ni viška ni manjka novca. Zatvaraju nas zbog robnog manjka u magacinu u vrednosti od 6.460,00 dinara", navodi se u natpisu zalepljenom na jednom od zatvorenih lokala.

U drugom lokalu naveli su da im je Poreska uprava u magacinu pronašla višak od četiri flašice soka i pet flašica kisele vode i zbog toga je zatvorila kafić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: