Vučić:Ista cena struje još 6 meseci

Vlada Srbije će usvojiti rebalans budžeta za 2014. godinu i sredinom oktobra dostaviti ga Skupštini na usvajanje, a struja neće poskupeti, kaže Aleksandar Vučić

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 25.09.2014.

11:11

Default images

Vučić je najavio da struja neće poskupeti bar do kraja grejne sezone, niti će biti restrikcija električne energije.

"Naš cilj, naš zadatak i naša obaveza je uspešna Srbija i nadam se da ćemo postići dobre rezultate. Naš posao je da radimo i stvorimo normalnu zemlju", rekao je premijer na konferenciji za novinare.

Vlada će Skupštini predložiti i budžet za 2015. godinu, a rebalans bi trebalo da se nađe na dnevnom redu Narodne skupštine 14, 15. ili 16. oktobra.

Vučić se zahvalio stranim institucijama koji su podržale mere štednje i izrazio je nadu da će Srbija 2016. godine biti zemlja sa najvišim privrednim rastom u Evropi.

On je dodao da "Srbija nema vremena za gubljenje, prošlo je vreme kukanja" i da je zahvalan međunarodnim faktorima koji pomažu Srbiji u sprovođenju reformi.

"Srbija ima i snage i volje da već 2016. godine bude zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi", istakao je Vučić. Vučić je izjavio i da struja neće poskupeti u narednih šest meseci i da tokom zime neće biti restrikcija.

Dodao je i da će gasa biti dovoljno, apelujući istovremeno na sve u Srbiji da štede struju i da plaćaju redovno račune - za električnu energiju i gas.

"Neće biti povećanja cene električne energije, bar u narednih šest meseci, do kraja zimske sezone, a struje će biti dovoljno iako bi nama olakšalo situaciju da se struja štedi", rekao je on.

"Molimo ljude da ako mogu štede, a ako ne štede, moraćemo veće količine električne energije da uvozimo", dodao je.

Istavakši da ćemo gasa imati dovoljno jer smo, "iako su se mnogi protivili, izdvojili novac i zato sada imamo 450 miliona kubnih metara", Vučić je naveo da se razmatra mogućnost da u Mađarskoj (u skladištu) obezbedimo rezerve od 250 miliona kubnih metara da bismo imali garantovano snabdevanje kompletno svih (industrijskih) pogona.

Premijer je podsetio i da je u tom segmentu i dalje najveći problem neodgovornost lokalnih samouprava i toplana i onih koji ne naplaćaju račune.

"Ljudi u Srbiji mogu da budu mirni - neće biti restrikcija, gasa će biti dovoljno, a ono o čemu treba da se vodi računa je da mi ispunjavamo građansku dužnost, da plaćamo račune i to je sve", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: