Još povoljnih kredita za ratare

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede najavio je jesenji ciklus kredita za poljoprivrednike u Vojvodini, po vrlo povoljnim uslovima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

16:01

Default images

Za njih je obezbeđen ukupan iznos od dva miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za svih sedam kreditnih linija novog ciklusa kamatna stopa je dva odsto godišnje a konkursi za dodelu tih kredita trajaće od 29. avgusta do 30. septembra, izjavio je direktor tog fonda Jožef Sabo prilikom posete voćnjaku porodice đukanović u Novom Slankamenu.

Kako je navedeno u saopštenju Biroa za odnose s javnošću pokrajinske vlade, Sabo je napomenuo da je potrebna dokumentacija za konkurse jednostavna.“Ne traži se procena zemljišta niti biznis planovi i zato se nadam da će odziv biti dobar”, naveo je on.

Krediti fonda biće odobravani za podizanje višegodišnjih zasada voća, za nabavku novih plastenika i staklenika i opreme, protivgradnih mreža za voćnjake i vinograde, za kupovinu kvalitetne teladi za tov, kao i osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu.

Predviđeni su i krediti za kupovinu nove pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije kao i za izgradnju novih objekata za skladištenje žitarica.

Pokrajinski Fond za razvoj poljoprivrede je proletos realizovao kredite u iznosu od tri miliona evra tako da je ove godine obezbedio ukupno pet miliona evra za razvoj agrara u Vojvodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: