Zakon o energetici po novoj Vladi

Javna rasprava o Nacrtu zakona o energetici je završena, a očekuje se da će predlog tog zakona ući u skupštinsku proceduru čim bude konstituisana nova vlada.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2014.

15:53

Default images

Predstavnik Ministarstva energetike Neda Mijatović je rekla da su rezultati javne rasprave koja je upravo završena dosta dobri, i već je počelo razmatranje primedbi, pa će biti sačinjen predlog zakona koji će sačekati novu vladu.

Mijatović je ukazala da će Zakon o energetici zapravo biti "lex specijalis" za uspostavljanje svojine na mrežama, što je zahtev trećeg energetskog paketa EU.

"Mi sada ovim zakonom uspostavljamo svojinu nad elektroenergetskom prenosnom i distributivnom mrežom, što je veliki pomak u našem zakonodavstvu", naglasila je Mijatović.

Ono što je naročito važno je i jačanje uloga regulatora - Agencija za energetiku dobija mnogo veća ovlašćenja, kazala je Mijatović na sednici Odbora Udruženja za energetiku i energetsko rudarstvo PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: