Radnicima Jastrepca 6,5 miliona RSD

Bivši radnici fabrike pumpi Jastrebac u Nišu, njih 140, posle tužbi zbog neisplaćenih zarada, postali su vlasnici stare hale ovog preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.09.2013.

16:21

Default images

Njima će fabrika morati da plati i 6,5 miliona dinara na ime sudskih troškova.

Na ime neisplaćenih zarada u iznosu od 48 miliona dinara, bivši radnici Jastrepca postali su vlasnici hale i pomoćnih prostorija ukupne površine oko četiri hiljade kvadrata.

Direktor Jovica Stanković kaže da su u tom pogonu najveće i najvrednije mašine, pa bi, u slučaju izvršenja presude, morali da ih sele, za šta je potrebno nekoliko meseci, što bi dovelo u pitanje opstanak fabrike.

Predsednik Skupštine poverilaca Ljubiša Sinđelić kaže da su, prema presudi iz 2010, vlasnici hale svih 289 radnika koji su tada tužili fabriku zbog neisplaćenih zarada, a ne samo njih 140.

Posle dve neuspešne privatizacije 2006. i 2007, Jastrebac je otišao u stečaj 2010. Godinu dana kasnije stečajni postupak je obustavljen jer je usvojen plan reorganizacije. Od tada fabrika pumpi posluje sa dobitkom, isplaćen je deo zaostalih zarada i zaposleno 100 novih radnika.

Direktor Jovica Stanković kaže da neće odustati od namere da sačuvaju fabriku i da su spremni da idu do Međunarodnog suda u Strazburu.

Više o tome pogledajte u našem prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: