Kako Srbija odgovara Makedoniji?

Vlada Srbije će uvesti mere reciprociteta prema Makedoniji i razmotriti ograničenje uvoza makedonskog vina i paradajza.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.07.2013.

11:42

Default images

Do ograničenja će doći ukoliko za 10 dana ne bude rešen problem ograničenja izvoza iz Srbije brašna i pšenice u tu državu.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević usaglasili suredosled mera koje će biti sprovedene povodom odluke makedonske vlade da ograniči uvoz pšenice i brašna iz Srbije, receno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Ljajic je Sekretarijatu CEFTA vec uputio pismo sa hitnim zahtevom za vanrednom sednicom ovog tela povodom uredbe makedonske vlade, kojom je prekršen CEFTA sporazum i ukoliko u narednih deset dana ne bude razrešen ovaj problem, Vlada Srbije ce uvesti mere reciprociteta prema Makedoniji.

Kako saznaje Tanjug, u tom slučaju će biti razmotreno ograničenje uvoza makedonskog vina i paradajza, a nadležne službe u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vec rade na pripremi takve mere.

"Vlada Srbije je svesna i loših strana takve odluke, ali smo u interesu naše privrede prinuđeni da je donesmo, obzirom da Makedonija već četvrtu godinu za redom, ograničenjem uvoza pšenice i brašna iz Srbije, na najdirektniji način krši CEFTA sporazum", rečeno je Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: