Hleb sava ostaje 48,5 dinara

Beograd -- Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba "sava" ostaje na snazi, što znači da će cena ovog hleba i dalje biti 48,5 dinara.

Izvor: Tanjug
Foto: ilustracija (sxc.hu)
Foto: ilustracija (sxc.hu)

To je danas Tanjugu izjavio Mladen Radović, šef odseka za cene u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine.

"Hleb će biti jedan od artikala koji će se naći u okviru socijalne korpe, na čijoj pripremi radi Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija", ukazao je Radović.

On je istakao da će se u slučaju ozbiljnijeg poremećaja na tržištu, intervenisati pšenicom iz robnih rezervi, koje na zalihama ima dovoljno za stabilizaciju tržišta.

Vlada Srbije odlučila je krajem septembra da maloprodajna cena vekne od brašna T -500 može iznositi do 48,5 dinara, iako su proizvodjači tražili da bude 54 dinara.

Radi obezbedjivanja redovnog snabdevanja i zaštite tržišta, Vlada je usvojila Uredbu prema kojoj su proizvodjači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna T-500 u količini od najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje hleba. Važenje te uredbe je šest meseci.

Trgovci su, takodje, obavezni da u strukturi dnevne nabavke svih vrsta hleba imaju najmanje 40 odsto hleba od brašna T-500, a za nepoštovanje uredbe predvidjene su kazne i do dva miliona dinara. Do tada je na snazi bila uredba bivše vlade po kojoj je cena te vrste hleba bila ograničena na 44 dinara.

Vesti

Biro ih zakinuo za 6.000 RSD

Beograd -- Oko 36.000 oštećenih građana obratilo se sudovima u Srbiji zbog naknade štete, jer im je Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćivala manje nadoknade.

Srbija utorak 27.09. 16:50 Komentara: 0
strana 1 od 8179 idi na stranu