Štampa nije odustala od Future plus

Kompanija Štampa sistem najavila je da će podneti novu prijavu za odobrenje preuzimanja Future plus.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2012.

16:05

Default images

"Štampa sistem ne odustaje od svojih namera. Iz proceduralnih razloga Štampa sistem je povukla prijavu koju je podnela Komisiji za zaštitu konkurencije u postupku koncentracije nad Futurom plus", navodi se u saopštenju Štampa sistema.

Ističe se da to "nikako ne znači da je Štampa sistem odustala od svoje namere" i da će novu prijavu za odobrenje koncentracije podneti u vrlo kratkom roku po ispunjenju proceduralnih uslova.

Komisija za zaštitu konkurencije je objavila da je obustavila postupak po zahtevu Štampa sistema za preuzimanje vlasništva u Futuri plus, nakon što je ta kompanija dostavila obaveštenje o povlačenju zahteva.

Štampa sistem, članica poslovnog sistema Centroproizvod, saopštila je 27. januara da je otkupila potraživanja od pojedinih stečajnih poverilaca Future plus i da će reorganizacijom tog preduzeća postati jedan od njenih vlasnika.

Centroproizvod je u februaru 2011. godine od nemačke medijske grupacije VAC (WAZ) kupio lanac kioska u Srbiji Štampa sistem, koji od tada posluje pod nazivom Centro štampa, dok je Futura plus pre stečaja bila u vlasništvu biznismena Stanka Subotića, u Srbiji osuđenog na šest godina zatvora zbog šverca cigareta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: