Srbija

Nedelja, 19.06.2011.

00:01

Sajt ne može ispod bar 25.000 evra

Mesecima nakon što je objavljeno da su dva ministarstva za izradu svojih veb-sajtova izdvojili 25.000, odnosno 29.000 evra, situacija nije mnogo jasnija.

Izvor: Blic

Default images

Osim toga, jedan od portala još nije profunkcionisao.

Iako stručnjaci kažu da je za izradu sajtova izdvojeno pravo bogatstvo i da je taj posao precenjen, u oba ministarstva tvrde da je reč o tržišnim cenama.

Basnoslovno skup portal “Nacionalni brend Srbije” koji je Ministarstvo trgovine naručilo septembra 2010. dok je na njegovom čelu bio Slobodan Milosavljević do danas nije proradio.

U Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, na čijem se čelu danas nalazi Dušan Petrović, a koje je posle rekonstrukcije Vlade nasledilo Milosavljevićevo ministarstvo, kažu da još nije prošao rok ugovoren za početak rada sajta.

"Konačna verzija portala izrađena je i prihvaćena septembra 2010. od kada teče rok od 270 dana definisan ugovorom u kome izvođač popunjava portal sadržajem. Rok ističe jula 2011. Sve aktivnosti vezane za portal predmet su kontinuirane kontrole Ministarstva te se očekuje da posao bude završen u definisanom roku", kažu u tom ministarstvu.

Za izradu veb-prezentacije izdvojeno je 29.000 evra, a u tom ministarstvu kažu da informacija koja se pojavljivala u medijima da je portal plaćen 38.000 evra nije tačna.

Na pitanje da li je sve moglo da se završi finansijski bezbolnije, kažu da je posao je pravno valjan i realizuje se u ugovorenim rokovima, pri čemu je cena uobičajena za ovakvu vrstu posla na tržištu.
Sajt Ministarstva životne sredine „Očistimo Srbiju“ koštao je dva i po miliona dinara. Nekoliko meseci nakon obelodanjivanja te informacije u tom ministarstvu kažu da se uloženi novac isplatio.

"Sama činjenica da je sajt do danas posetilo više od 300 000 ljudi, kao i da se veliki broj njih prijavio za učešće u akciji 'Očistimo Srbiju', pokazuje da se ulaganje u portal isplatilo", navode u Ministarstvu životne sredine.

Oni objašnjavaju da su građani preko tog sajta prijavili hiljade divljih deponija od čega je najveći broj očišćen 4. juna, kao i da su lokacije koje nisu očišćene na uvidu komunalnim preduzećima i lokalnim samoupravama, a građani na sajtu mogu da prate i šta se dešava sa deponijama koje su prijavili.

Na pitanje da li je iz ove perspektive sve moglo manje da košta, u Ministarstvu negiraju. "Bila je raspisana javna nabavka, da je moglo jeftinije, bilo bi jeftinije", kažu u ministarstvu Olivera Dulića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: