Radnicima Želvoza obećana isplata

Poslodavac fabrike Želvoz iz Smedereva je radnicima koji štrajkuju treći dan obećao isplatu dela zaostale zarade, za šta će uzeti kredit.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.03.2011.

10:38

Default images

Radnici Želvoza štrajkuju jer vlasnik firme, kozorcijum rumunskih firmi Grampet i Remar, nije ispunio obaveze predvišene protokolom potpisanim u januaru ove godine o isplati zaostalih zarada.

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Ranka Savić kaže da je dogovoren novi sastanak poslovodstva i predstavnika sindikata Želvoza i da radnici neće prekinuti štrajk dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Ona je kazala da vlasnik Želvoza razmišlja o napuštanju tržišta Srbije, što nije dobro, jer je trenutno u tom preduzeću zaposleno oko 1.500 radnika.

Prema njenim rečima, radnicima Želvoza radni staž nije povezan šest godina.

"Država Srbija je prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora obećala rumunskoj kompaniji da će nepovezani radni staž koji je ona nasledila biti izmiren novcem iz budžeta", rekla je Savić i dodala da je obećano da će ta obaveza biti izmirena do kraja marta.

U Želvozu, kako je istakla, ima oko 600 radnika koji sede kod kuće i dobijaju platu jer firma ne može im obezbedi otpremnine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: