PKB: Škundrićev rad impresivan

Privredna komora Beograda je predložila Ministarstvo rudarstva i energetike i ministra Petra Škundrića za dobitnike nagrade "Kapetan Miša Anastasijević".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2011.

18:47

Default images

Privredna komora Beograda je, predlažući ministra Škundrića za ovu nagradu, „imala u vidu njegov lični veliki doprinos razvoju energetskog sektora u Srbiji koji je postao jedna od najvećih razvojnih šansi Srbije, sa perspektivom da u njemu u narednim godinama rade mnoga domaća preduzeća i da radno mesto pronađe desetine hiljada građana“.

"Stručnost, posvećenost poslu, upornost i smirenost su karakterstike ministra Škundrića i veoma su retke u srpskoj politici danas. Rezultati njegovog rada su impresivni, a blagodeti će osetiti buduće generacije", navodi se u saopštenju. „Škundrić je kao ministar, najzaslužniji što je Srbija raspisala tendere za termoelektrane Kolubara B, sa dva bloka od po 350 megavata (MW) i TE Nikola Tesla B sa novim superefikasnim blokom od 700 megavata“, ističe se u saopštenju i dodaje da je ukupna vrednost te dve investicije oko dve milijarde evra i da će na tim poslovima biti zaposleno više od 10.000 radnika.

Raspisan je i tender za izgradnju nove gasne elektrane u Novom Sadu čija je ukupna vrednost oko 200 miliona evra, a započeta je kapitalna revitalizacija hidrocentrale Đerdap, u ukupnoj vrednosti od 168 miliona dolara.

Profesor Škundrić je dao svoj doprinos i zaštiti životne sredine, jer je u termoelektrani „Nikola Tesla B“ i “Kostolac B“ pušten u rad novi sistemi za prikupljanje, transport i odlaganje pepela, ukupne vrednosti 66 miliona evra, što je jedna od najvećih investicija u zaštitu životne sredine u jugoistočnoj Evropi.

Posebno je značajan rad ministra Škundrića na obezbeđivanju uslova da se u Srbiji kreira kompletan zakonski okvir za obnovljive izvore energije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: