Kostić: Veći porez normalna stvar

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić podržava odluku Vlade Srbije o povećanju poreza na imovinu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

14:12

Default images

On ocenjuje da je veći porez za građane koji žive bolje od proseka uobičajena stvar u razvijenim ekonomijama.

Na pitanje kako će se na njega odraziti povećanje poreza na imovinu, predsednik MK grupe je rekao da "obaveze prema državi redovno izmiruje - i kao privatno lice i kao poslodavac i kao privrednik".

"Kako u Srbiji ima dosta bogatih ljudi na koje će se ovaj porez odnositi, bilo bi dobro da se poreska baza proširi i da se napravi imovinska karta građana Srbije, da obuhvati sve 'dobrostojeće' gradjane, a ne samo one koji uredno prijavljuju svoje prihode", kazao je on.

Povodom izmena zakona koje se odnose na veće oporezivanje kompanija koje su registrovane u of šor destinacijama, Kostić je kazao da bi svaki novi namet bio novi udar na već poljuljanu privredu.

"Of šor kompanije su legalan vid poslovanja u Evropi i svetu, a kod nas, usled nedovoljnog poznavanja ovog vida poslovanja, taj termin ima negativan prizvuk. Mislim da bi svaki novi namet bio novi udar na već poljuljanu privredu, a da je upravo stabilizacija ključ za podizanje privrede iz trenutnog stanja", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: