Štrajk u pravosuđu zbog malih plata

Republički odbor Sindikata pravosuđa Srbije odlučio je da njegovi članovi 11. oktobra počnu štrajk.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 04.10.2010.

18:48

Default images

Kako je saopštio taj sindikat, zahtev je da se zaposlenima u administraciji u pravosuđu osnovica za obračun zarada ne poveća na 28.000 dinara.

Sindikat traži da osnovica za obračun zarada zaposlenima u administraciji u pravosudju bude ista kao i osnovica za obračun zarada nosiocima pravosudnih funkcija, to jest da iznosi 28.000 dinara.

Sindikat je saopštio da će zaposleni u pravosuđu van Beograda u znak podrške Beogradskom odboru pravosuđa od 6. oktobra svaki dan po jedan sat obustavljati rad.

Istovremeno, ministarka pravde Snežana Malović kaže da su zaposleni u pravosuđu dobili stimulaciju za ovaj mesec. Ona je rekla da zaposleni u pravosuđu dele sudbinu ostalih državnih službenika i da za njih važe ograničenja.

„Mi već vodimo razgovore sa sindikatima o njihovim zahtevima i pokušavamo da nađemo rešenje za njihove probleme“, rekla je Malovićeva najavivši da će ona nastaviti razgovore sa sindikatima.

Ona je dodala da će se stimulacije zaposlenima u pravosuđu, na osnovu učinka isplaćivati i u narednim mesecima, a za sledeću godinu najavila je povećanje u skladu sa rastom cena kao i svim državnim službenicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: