Beko:Tužiću Bajalovićevu za klevetu

Biznismen Milan Beko odbacio je tvrdnje predsednice Komisije za zaštitu konkuretnosti Dijane Marković Bajalović da joj je u njegovom prisustvu prećeno.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 04.10.2010.

18:35

Default images

On je, takođe, odbacio i navode da on stoji iza odluke da ona ne bude ponovo predložena na tu funkciju i najavio da će protiv nje sudu podneti tužbu za klevetu.

"Nikada u mom prisustvu gospođi Bajalović nije prećeno, a najmanje je tačno da su takve pretnje bile upućene njenoj deci, što smatram najgnusnijim delom ovog klevetničkog javnog nastupa. Otac sam četvoro dece i ona za mene predstavljaju vrednost sa kojom se ne trguje, kako to upravo javno radi predsednica Komisije za zaštitu konkurencije", naveo je Beko.

Marković Bajalovićeva je izjavila da iza odluke da ne bude ponovo predložena za funkciju predsednice Komisije za zaštitu konkurencije stoji Milan Beko i to zbog istrage oko Večernjih novosti, kao i da joj je on pretio preko svojih advokata.

Beko je u saopštenju naveo da raspolaže dokumentacijom koja demantuje takve navode predsednice Komisije za zaštitu konkurencije.

"Smatram da je sramotno da predsednica Komisije danas posle dve godine kaže da joj je pretnju 'čuvaj dete' izrekao upravo Milenko Ristivojević, koji je nesrećno preminuo pre nekoliko meseci i nema mogućnost da brani svoj lični ugled i ugled svoje porodice", naveo je Beko u reagovanju.

Potpuno je neverovatno da odgovorna osoba ne prijavi lične pretnje i pretnje svom detetu, naravno pod uslovom da su utemeljene, ukazuje Beko.

On je dodao i da nema autoritet da smenjuje i postavlja članove srpskih institucija i da ne poznaje članove Skupstinskog odbora koji su predlozili novi sastav Komisije.

Beko ne bi mogao da kaže baš ništa u korist njenog "profesionalizma i stručnosti", jer smatra da je "jedino demonstrirala karijerizam i doprinela kontraverznom odnosu vodećih srpskih kompanija, srpske javnosti i Vlade".

Prema oceni Beka, "pravu stručnu ocenu njenog rada ipak je dao sam Vrhovni sud, gde je Bajalović izgubila sve sporove protiv kompanija koje u svom intervjuu spominje, a kojima je donosila rešenja o zloupotrebi dominantnog položaja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

21 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: