Mrkonjić: Rusi žele Hajat Crni Vrh

U toku su pregovori sa jednom kompanijom iz Rusije koja je zainteresovana da završi izgradnju hotela "Hajat-ridžensi - Jelen" na planini Crni Vrh kod Bora.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 08.06.2010.

17:00

Default images

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da je ta ruska firma preliminarno prihvatila ponudu Vlade da nastavi gradnju hotelskog kompleksa na Crnom vrhu

Izgradnja kompleksa hotela prekinuta je tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, a stručnjaci su procenili da je potrebno više para da se ta gradjevina konzervira, nego da se završi.

Mrkonjić je naveo da je do sada u taj objekat uloženo oko 65 miliona dolara. "Oni su spremni da investiraju u završetak izgradnje hotela, gde bi moglo da se zaposli oko 800 radnika", rekao je Mrkonjić.

Grad-hotel u okviru Turističkog naselja "Jelen - Hajat", smešten na 1.030 metara nadmorske visine na planini Crni vrh, na samoj međi opštine Bor i Žagubica. Najveći vlasnički udeo u nedovršenom "Jelen-Hajatu" ima Naftna industrija Srbije (NIS) odnosno Jugopetrol - 56 odsto, a potom sledi RTB Bor - 20 odsto, dok sa manjim "ulozima" su Energoprojekt, PTT, Srbijašume i opštine Bor i Žagubica. Ukupna korisna površina izgrađenih objekata je 51.269 kvadratnih metara.

Ministar za infrastrukturu je dodao i da je Univerzitet Megatrend zainteresovan za kupovinu objekta "Kapije Bora", gde bi, kako je rekao, vlasnik tog univerziteta napravio Univerzitetski centar Timočke Krajine.

Mrkonjić je rekao i da će po završetku izgradnje autoputa Paraćin-Zaječar 2012. godine, početi radovi na novom autoputu Bor-Beograd, preko Markovca. Ukoliko bi se taj put izgradio, razdaljina između Bora i srpske prestonice bila bi sa 250 kilometara smanjena za oko 100 kilometara.

Izgradnju tog autoputa, Mrkonjić je već najavio tokom ranijih predizbornih kampanja pre 2000. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: